• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Twitterruil: hello and goodbye

12 november 2013 door Mariëlla Beukers

29-5Het idee is leuk: stuur een fles wijn op naar een wijnliefhebber op Twitter, vraag hem of haar om een oordeel te schrijven op zijn of haar blog, en vraag diegene om vervolgens een fles aan een ander te sturen. Een soort kettingbrief van flessenpost, eigenlijk. Van te voren is overigens wel bekend wie er in de pool zitten. Recent ontving ik volgens deze uitgangspunten een fles wijn van Arno Bosboom van Piemonte Import. En ik zal er één sturen aan Remy Tolk, net als ik ook nieuw in deze Twitterruil-pool.

Zoals gezegd, het idee is leuk. Maar toch wordt dit niet alleen mijn eerste maar ook mijn enige bijdrage aan Twitterruil. Want waarom loop ik nu al dagen aan te hikken tegen het stukje dat ik moet schrijven? Ik wist het niet zo goed, tot ik net een artikel op WineIntellegence.com las. Als wij namelijk maar een beetje lijken op Chinese wijnconsumenten (en ik zou niet inzien waarom niet), willen wij namelijk helemaal niet lezen wat andere consumenten van een wijn vinden! Wij willen niet horen over aroma’s van roosjes, kersen, honing en kruiden, die zijn toch uiterst subjectief. Wijndrinkers willen achtergronden over wijnstijlen, suggesties voor eten bij de wijn, informatie over het gebied. Natuurlijk zou ik zo’n artikel over de mij toegezonden Twitterruil-wijn kunnen schrijven. En die ‘29.5’ van Hilberg Pasquero in Piemonte verdient dat ook zeker. Het is namelijk een heel prettige rode wijn, met veel bessig fruit en mooie frisse zuren, die prima combineerde bij de gegrilde worstjes die we die avond aten. Gewoon een lekkere wijn, maar niet één die me heel erg is bijgebleven. Ik heb er ook geen band mee; ik kan het verhaal gaan vertellen dat ik toegezonden kreeg, over het landgoed en de cascina van Hilberg Pasquero in Bricco Gatti, een gehucht op een heuvel die uitkijkt op het dorp Priocca. Maar ik ben daar nooit geweest, en de passie die uit het verhaal spreekt is (nog) niet mijn passie.

Na dit artikel over deze ene wijn waar ik verder weinig van weet en niemand over heb gesproken, ga ik op Wijnkronieken dan ook weer verder op de ingeslagen weg: als ik met een losstaande fles die ik ontvangen heb geen verdere band heb of als ik er niets spannends over kan schrijven, dan bespreek ik hem niet (of ik doe dat op Facebook!). Ik wens de deelnemers aan Twitterruil heel veel succes, en Remy, ik ga een mooie fles voor je uitzoeken!

Geproefd: 29,5 (ja, dit is de naam van de wijn!)
Druivenrassen: 95% barbera, 5% nebbiolo
Jaar: 2011
Wijnhuis: Hilberg Pasquero
Regio: Piemonte
Verkrijgbaar bij:  Piemonte Import NL voor € 9,95

Categorie: Nieuws, Proeven Tags: 29.5, Hilberg Pasquero, Italië, Piemonte, Twitter, Twitterruil

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in