Wekelijks verschijnt er op het internet heel wat nieuws over wijn, van serieuze studies naar de invloed van sulfiet tot berichten over nieuwe revolutionaire glazen of roddels over wijnpersoonlijkheden. Onder de kop Vers geperst iedere week een kleine selectie uit dit wereldwijde wijnnieuws.
Foodtrendwatcher Marjan Ippel ziet de kentering: champagne wordt steeds vaker uit een gewoon wijnglas gedronken, niet uit een flûte. En de rosé-champagnes lijken wel steeds roder te worden. Lees op Talkinfood alles over deze laatste trends.
Aankomende week is het Chianti Classico week. Meer dan 1000 flessen van de beste 54 producenten uit de DOCG Chianti Classico, zoals Isole e Olena, Dievole en Carpineto, zullen de tafels sieren van diverse toprestaurants in Nederland. Van maandag 10 tot en met zondag 16 september 2012 kun je bij deze restaurants genieten van heerlijke Chianti Classico wijnen en bijpassende gerechten. Kijk op thewinesite.nl voor de namen van de deelnemende restaurants en meer informatie.
De eerste oogstvoorspellingen komen binnen, aangezien door heel Europa de druiven rijp worden en er al volop geoogst wordt. In Oostenrijk verwachten ze een kleine oogst, maar van uitstekende kwaliteit. De lagere oogst wordt vooral veroorzaak door stevige vorst in de winter, vorst in de lente en schade door hagelstormen. De site van Austrian Wine gaf een persbericht uit.
Het nog jonge blog Wijnbloggers.nl heeft een mooie collectie wijnfilmpjes aangelegd, vooral rondom wijngeschiedenis. Hugh Johnson maakte naar aanleiding van zijn bekende werk The Story of Wine ook diverse films over de geschiedenis van wijn, en bewerkte die in 2010 in hapklare brokjes voor het internet. Een aantal ervan vind je op wijnbloggers.nl, evenals een lezing door Thomas Pinney, auteur of A History of Wine in America.