Nog even, en dan gaat Wijnkronieken alweer zijn tiende jaar in. Tijd voor wat mededelingen en aanpassingen daarom! Allereerst ga ik op een lekker lang zomerreces: tot 1 september gaat het schrijven voor Wijnkronieken op een heel laag pitje. Alleen éen of meerdere bijdragen over Rheinhessen kunnen jullie komende weken van me verwachten, plus wat er misschien voortkomt uit mijn vakantie naar Süd Steiermark en Kroatië. Daarnaast zal ik wel op Twitter en Facebook aanwezig zijn.
Geproefde wijnen worden voortaan overigens vooral op Twitter en Facebook besproken, tenzij er een ijzersterk verhaal aan vast te knopen valt.
Ook na 1 september zullen er minder vaak verhalen op Wijnkronieken verschijnen: ik ga dan werken aan mijn boek over wijnbouw, wijnconsumptie en wijnhandel in Nederland door de eeuwen heen. De uitgever is gevonden, maar ik moet nog heel wat uitzoeken, schrijven, regelen…. Uiteraard zal ik jullie op de hoogte houden van de vorderingen, de verschijningsdatum en de tussentijdse leuke ontdekkingen.
Natuurlijk tref je me wel via andere media: ik blijf bijdragen aan Best Wine Routes, aan DUIC en hopelijk aan diverse andere (wijn)media. Ook in opdracht zal ik regelmatig over wijn schrijven! In oktober reizen Nico en ik naar de Pfalz voor een bezoek aan onze wijnstokjes aldaar en in november vlieg ik naar Turkije, voor deelname aan de vijfde European Wine Bloggers Conference. Uiteraard volgen hier verslagen van.
Ik wens iedereen een heel erg mooie zomer, en geef als vrijdagtip nog twee fraaie tentoonstellingen door.
- In Wenen stelt het Kunsthistorisches Museum honderd kunstwerken tentoon waarvoor wijn en wijncultuur als inspiratiebron hebben gediend. De presentatie Kunst_voller_Wein is te zien tot 2 september.
- In New York toont de Public Library tot 17 februari 2013 ruim 100 jaar lunchcultuur. Lees op Zestz de heerlijke inleiding! Je hoeft er niet eens voor naar New York, want ook online is een presentatie ingericht rondom Lunch Hour (met veel tekst en veel te weinig beelden). Voor als je lunchpauze wat langer kan worden…