• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Vijfde EWBC in Izmir, Turkije

28 november 2011 door Mariëlla Beukers

De vijfde jaarlijkse EWBC – een conferentie voor digitale communicatie rondom wijn – zal worden gehouden in Izmir, Turkije, van 9 tot 11 november 2012.

Dit internationale evenement gewijd aan het belang van social media voor de wijnwereld biedt een platform aan de wereldwijde wijngemeenschap om de huidige online communicatiemogelijkheden in te zetten voor het verhaal van wijn. Het jaarlijkse, drie-daagse evenement draagt ​​bij aan het bouwen van een internationaal netwerk van wijncommunicatoren, en stimuleert het verwerven van vaardigheden en informatie en de uitwisseling van expertise over de lands-, taal- en professionele grenzen heen.

De conferentie wordt georganiseerd door Ryan en Gabriella Opaz en Robert McIntosh van social media-bedrijf Vrazon, en word in 2012 gesponsord door Wijnen van Turkije / Wines of Turkey.

“We zijn verheugd om wijnprofessionals uit de hele wereld uit te nodigen om kennis te maken met Turkse wijnen, eten en cultuur. Wij hopen dat zij ons helpen het verhaal te vertellen van de Turkse wijn en haar rijke geschiedenis “, zegt directeur van Wines of Turkey, Taner Ogutoglu. Ogutoglu bezocht dit jaar in Franciacorta de vierde EWBC, en was zeer enthousiast over wat hij daar meemaakte.

In 2012 viert de EWBC zijn vijfde verjaardag (succesvolle bijeenkomsten zijn al gehouden in Spanje, Portugal, Oostenrijk en Italië) en de organisatoren verwachten een veel grotere opkomst dan andere jaren, gebaseerd op de groei van de bezoekersaantallen sinds de conferentie voor het eerst werd gehouden in 2008.

De conferentie zal worden gehouden in de oude stad van Izmir, bekend als de Parel van de Egeïsche Zee. De buitengewone geschiedenis van Izmir omspant meer dan 3.500 jaar en is zichtbaar door tal van archeologische sites die de Griekse, Romeinse en Byzantijnse beschavingen vertegenwoordigen. Bovendien zijn vanuit Izmir enkele van de opkomende Turkse wijnregio’s makkelijk te bezoeken.

Het thema van de 2012-conferentie is ‘Source’, ‘de Bron’, mede als gevolg van de recente hypothese van dr. Patrick E. McGovern dat Turkije de geboorteplaats is van de vitis vinifera, de wijnstok. Daarnaast willen wijncommunicatoren een bron van kennis zijn, niet alleen verspreiders van informatie.

“Met de enorme hoeveelheid informatie die elke seconde op het internet wordt toegevoegd, is het moeilijk voor consumenten te schiften in de inhoud, aangeboden op verschillende niveaus van kwaliteit”, zegt EWBC mede-oprichter Gabriella Opaz. “Tijdens de 2012 EWBC zijn we van plan om wijncommunicatoren te leren zich te positioneren als een kwalitatieve bron van informatie.”

Deelnemers aan EWBC 2012 zullen kunnen genieten van een breed scala aan educatieve activiteiten als proeverijen van Turkse wijnen en bezoeken aan diverse wijnproducenten binnen reisafstand van de conferentie. Daarnaast zullen zij ook in staat gesteld worden om een ​​breed scala aan wijnen uit andere landen te proeven. Het evenement biedt volop gelegenheid om het eten, de wijn en de cultuur van Turkije te ervaren, onderwijl discussiërend over kwesties met betrekking tot de synergie van wijn en het web.

Geïnteresseerd in deelname? Volg het nieuws op de nieuwe website van EWBC.

[Persbericht]

Categorie: En verder.... Tags: EWBC, Izmir, Patrick McGovern, vitis vinifera, Wines of Turkey

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in