• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

WBW-5: Het definitieve eindoordeel

31 oktober 2006 door Mariëlla Beukers

Mooi, het is gelukt! Mijn oproep vorige week woensdag om toch nog even te reageren over de wijnen van Wine Blogging Wednesday oktober heeft resultaat gehad. Vier mensen hebben alsnog gereageerd: Udo en zijn vriendin Sabina, Edith en Mr. Ooijer. Overigens betekent dit wel dat er nog steeds meer dan tien mensen zijn die wel het pakket hebben besteld maar geen reactie hebben geplaatst. Jammer!

Maar dan nu het echte eindoordeel. Het leek er een beetje op of deze oordelen wat afweken van de al eerder geformuleerde, maar als je gaat samenvatten komt er toch een eenduidig beeld uit.

Edith vond de Dehesa Gago bijvoorbeeld heel zuur. Eerlijk gezegd had ik bij de eerste slok diezelfde ervaring Edith, maar na een poosje in het glas komt deze wijn pas goed los. De wijn is, zoals zowel Mr. Ooijer als Udo ook meldden, nog erg jong en zal er zeker wel bij varen als hij nog een jaartje of wat bewaard wordt. Sabina vond de wijn wat serieus, streng en zo kan hij inderdaad zeker overkomen. Maar Udo en Sabina hebben dan ook niet bij de wijn gegeten. En zeker de Dehesa Gago heeft echt eten erbij nodig om tot zijn recht te komen.
Edith en Mr. Ooijer aten er beiden (Spaans) konijn bij, maar Edith vond de wijn zoals gezegd toch wat te zuur, en Mr. Ooijer had last van opkomende griep, en dat proeft niet zo geweldig.

Het eindoordeel over de Dehesa Gago: een serieuze, goed gemaakte wijn die zijn prijs van € 7,95 zeker waard is. De wijn heeft wat tijd nodig op los te komen en zou eigenlijk nog wat bewaard moeten worden.

Over de Bonal zijn we het ook uiteindelijk allemaal wel eens: een lekkere frisse wijn die het bij de meeste proevers uitstekend deed. Ook deze wijn is zijn prijs van € 5,95 zeker waard. Udo vond hem wat leeg en nietszeggend, maar toch aangenaam in zijn simpelheid. Volgens hem zal de wijn een groot publiek aanspreken, lekker voor feestjes en partijen. En dat kan ik alleen maar beamen. Sabina was positiever over de wijn, al was ze een beetje bang voor de zwarte aanslag op haar tanden. Hoe is dat afgelopen, Sabina?
Zowel Edith als Mr. Ooijer vonden de Bonal een aardig simpel wijntje. In de woorden van Edith: we vonden hem iets zoet, zacht van smaak voor een Spanjaard, niet zo ‘vol’ als een Spanjaard meestal is en eigenlijk heel lekker.

En hiermee sluiten we oktober definitief af. Morgen volgt Wine Blogging Wednesday november, de zesde editie van het evenement alweer. Het zou erg leuk zijn als de deelnemende bloggers ook hun achterbannen zouden weten te mobiliseren, zodat we ook reacties krijgen van mensen buiten de blogosphere. Ik geef toe, mij is het ook nog niet gelukt, maar we gaan stug door, toch?
Tot morgen, en kijk dan vooral op Drinkblog, want Petra heeft voor november de keuze gemaakt.

Categorie: En verder....

Lees Interacties

Reacties

  1. petra zegt

    31 oktober 2006 om 20:04

    Hoi Mariëlla, veel te laat hebben we eindelijk vanavond die flessen open getrokken. Wij waren helaas niet zo onder de indruk maar het eindoordeel is wel weer leuk om te lezen! Was blijkbaar niet de enige die nog geen verslag gemaakt had? Mocht je ’t nog willen lezen: heb mijn verslag net online gezet.

  2. Mariëlla zegt

    1 november 2006 om 07:44

    Leuk Petra, en ook een mooi tegengeluid. Nog één aanvulling: de Bonal hoeft volgens de meesten niet bij eten hoor, dan kan ook prima op een feestje of licht gekoeld in de tuin oid.

  3. Sabina zegt

    1 november 2006 om 14:31

    Zwarte tanden zijn weer wit! Ook paarse rand aan binnenkant van de lippen is verdwenen.
    Hoorde trouwens van een echte wijndrinkert, dus iemand die vaker schrikt als hij in de spiegel naar zichzelf grijnst na een wijnproeverij, dat je niet metéén moet gaan poetsen. Dan schijn je niet alleen de paarse prut van je tanden te poetsen maar ook het volledige glazuur weg te raspen. Schrikbeeld! Nouja, volledig off topic maar toch nuttige info dacht ik misschien.

  4. Mariëlla zegt

    1 november 2006 om 15:53

    Zeker leuke info! Ik zal er aan denken als ik zondag weer naar een proeverij ga.

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in