• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Weekendtip: Lindenhoff

2 november 2008 door Mariëlla Beukers

Het is maar goed dat we één geen auto hebben en twee het niet om de hoek is. Baambrugge is van ons uit gauw 40 minuten rijden, te ver om er wekelijks boodschappen te doen. Maar wij zouden het wel willen; voor onze portemonnee is het beter van niet…
Gisteren brachten we een kort bezoekje aan de boerderijwinkel van de Lindenhoff, waar de hammen in de hooiberg hangen te drogen en de biggen in de modder rollen. En waar het ook op een druilerige zaterdagmiddag goed toeven is, zeker als je op de kaasafdeling verzeild raakt. We proefden er de meest heerlijke Nederlandse, Franse en Italiaanse kazen en zochten natuurlijk wat uit om met vrienden bij de Canadese Chardonnay (later meer hierover) te eten. En telkens als we hadden genoten van een stukje kaas, werd er weer een nieuw stukje te proeven aangeboden. Geweldig!

Uiteraard sloegen we ook vlees in, kochten twee vers geschoten duinfazanten voor
’s avonds, vulden de boodschappentas met allerhande winterknollen én verwarmden ons aan een glaasje wijn.
Want de Lindenhoff verkoopt ook uitstekende wijnen van kleinschalig werkende wijnboeren, die werken met ‘vakmanschap, passie en respect voor de natuur’.
We proefden er de heerlijk frisse Crémant de Limoux Grande Cuvée 1531, fraaie rode Vins de Pays (daar zijn ze weer….) uit de Aude (Zuid-Frankrijk) van Las Ribos en een mooie houtgerijpte Pinot Gris Szeremley uit Badacsony, Hongarije. Natuurlijk ging er wijn mee naar huis: een Pinot Gris zonder houtrijping, van datzelfde Szeremley. Een proefnotitie volgt te zijner tijd. Elke zaterdag staan er tijdens de Lindenhoff Marché tussen 12.00 en 16.00 uur een paar flessen open voor de bezoekers; regelmatig worden ook proeverijen georganiseerd. Kijk voor meer informatie op de website.

Categorie: Wijn & eten

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in