• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijn uit de Betuwe wint internationale prijzen

9 augustus 2012 door Mariëlla Beukers

Jongste wijnmaker (28) van Nederland wint internationale prijzen met zijn wijnen uit de Betuwe

Uit de Betuwe komen tegenwoordig, naast appels en peren, de lekkerste wijnen van Europa, aldus een persbericht. Tijdens twee onafhankelijke internationale wijnkeuringen is de LingeWit van het Betuws Wijndomein uitgeroepen tot de beste wijn.

1. Tijdens de Berliner Weintrophy werden 4.500 wijnen gekeurd. Een gouden medaille, de hoogste waardering, werd uitgereikt aan de LingeWit Johanniter 2011! Tevens werden er twee zilveren medailles uitgereikt voor de LingeRood Regent Speciale 2009 en de LingeWit Cuvee 2011.

2. Tijdens de Piwi keuring in Freiburg beoordeelde een internationale jury 134 verschillende wijnen uit zes verschillende EU landen: Denemarken, Zweden, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De winnende wijn was wederom de Linge Wit Johanniter 2011 van het Betuws Wijndomein.

Berliner Weintrophy
De Berliner Weintrophy is een van de meest toonaangevende wijnkeuringsinstituten van Europa onder auspiciën van de OIV, Organisation International de la vigne et du vin. In de zomereditie van 2012 van deze keuring zijn er meer dan 4.500 wijnen ingeschreven uit de gehele wereld, die allemaal gekeurd worden op kleur, geur, smaak en afdronk. Wijnen met een maximale score krijgen een gouden medaille!

Piwi keuring in Freiburg
Bij de derde Piwi keuring van het wijnbouwinstituut in Freiburg werd door de internationale jury in de categorie Johanniter, de LingeWit Johanniter 2011 van het Betuws Wijndomein als beste van Europa beoordeeld.

Vanuit Freiburg zijn achttien verschillende Piwi-soorten afkomstig. Piwi staat voor Pilzwiderstandsfähige Rebsorten (schimmeltolerante druivenrassen). Deze soorten resulteren in een duurzamere wijnproductie.

In meer dan dertig landen wordt het plantmateriaal uit Freiburg inmiddels gebruikt, voornamelijk door eco-wijnboeren. Vooral in de noordelijkere landen zoals Nederland, Denemarken en Zweden worden de rassen steeds belangrijker.

Over Betuws Wijndomein
Het Betuws Wijndomein is een van de eerste bedrijven in de Betuwe die zich professioneel bezig houdt met de teelt, verwerking en verkoop van druiven en wijn. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.000 stokken), een van de grootste wijngaarden van Nederland. Diederik Beker is met zijn 28 jaar een van de jongste wijnmakers van Nederland. Na zijn studie plantkunde belande hij in de wijnbouw. Zowel in de wijngaard bij het kweken en onderhouden van de stokken als ook in de wijnkelder waar de wijnen worden gemaakt, zwaait hij de scepter.

De wijnen zijn op het domein te verkrijgen maar ze zijn door het hele land te koop bij de betere wijnwinkel en wijnbar. Je kunt de wijnen ook proeven in een groot aantal restaurants, waaronder verscheidene met een Michelin ster!

 

 

Categorie: Nieuws Tags: Betuws Wijndomein, Diederik Beker, Johanniter, Nederland en België

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in