Groente en fruit uit eigen tuin, eieren en kaas van de boer om de hoek: steeds meer mensen zijn bewust bezig met ‘lokaal’ eten. Waarom dan ook geen wijn van eigen bodem? In Nederland worden steeds meer wijnen gemaakt die de moeite van het ontdekken waard zijn. Wijnen die niet de halve aardbol zijn overgevlogen.
Samen met Irene de Vette verzamelde ik alles wat je altijd al wilde weten over Nederlandse wijn. We vertellen niet alleen hoe dat mogelijk is, wijn maken in Nederland, maar ook wat je ervan kunt verwachten en waar je het bij kunt schenken. In veertien interviews komen de specialisten aan het woord: wijnboeren, sommeliers, chefs en een webwinkelier bijvoorbeeld. We geven heerlijke (streek)recepten, zodat je ook zelf aan de slag kunt met wijn uit Nederland.
Wil je ter plekke gaan kijken hoe wijn wordt gemaakt? Fietsroutes langs de wijngaarden ontbreken niet, net als adresjes voor een leerzame én leuke proeverij bij de wijnboer aan huis. Daarnaast vind je adressen voor wijnwinkels en restaurants waar Nederlandse wijn wordt geschonken. Wijn van eigen bodem is een onmisbaar boek voor wie graag ‘lekker lokaal’ drinkt. Het verschijnt in november van dit jaar bij Forte Uitgevers/SimplifyLife. Hou de berichten op deze site in de gaten. En natuurlijk vind je ons ook op Facebook.