• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijnen ter gelegenheid van 100-jarig bestaan Frans Hals Museum

6 juni 2013 door Mariëlla Beukers

image001Tsja, al die ‘wijnen ter ere van’. Ik heb er iets tegen. Maar de combinatie ‘wijn en museum’ blijft me intrigeren. Vandaar vandaag toch maar een weergave van dit persbericht (zij het al wat ouder).

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Frans Hals Museum (Haarlem) en het Frans Hals Jaar 2013 brengt Wijnkoperij Okhuysen, sinds 1867 gevestigd in Haarlem, een speciale Frans Hals-wijnselectie. Okhuysen koos voor een serie ‘schilderachtige’ wijnen: complex en verleidelijk, elegant en verfrissend, aldus het persbericht. De wijnen zijn afkomstig uit het Franse wijngebied Limoux en werden gecreëerd door de wijnmakers Collovray & Terrier uit de Bourgogne (Limoux… Bourgogne????).

Er zijn twee lijnen geselecteerd: de ‘vins de plaisirs’, toegankelijke wijnen om elke dag van te genieten in wit, rosé en rood; en de ‘La Grande Réserve du Frans Hals’, een wijn uit het hogere segment in wit en rood. (Zou Hals zelf (1582-1666) ook wijnen uit Limoux hebben gekend? Ik waag het te betwijfelen…)

De wijnen, voorzien van een Frans Hals-etiket, zijn verkrijgbaar in de wijnwinkels van Okhuysen in Haarlem. Tevens prijken ze op verschillende wijnkaarten van de Haarlemse horeca. Uiteraard worden de wijnen ook geschonken in het Frans Hals Museumcafé.

Wijnkoperij Okhuysen heeft bovendien besloten  een substantieel deel van de opbrengsten van de ‘Grande Réserve du Frans Hals’ aan het jarige Frans Hals Museum te doneren! Dat kan nooit kwaad in deze tijden van cultuur-bezuinigingen.

 

 

Categorie: Nieuws Tags: Frans Hals Museum, Limoux, Okhuysen

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in