• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijnkronieken op het Foodie Festival

15 oktober 2018 door Mariëlla Beukers

Ook dit jaar organiseren de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam weer het Foodie Festival. Het Foodie Festival vindt plaats op 17 november, tijdens de Kookboekenweek en is hét culinaire evenement van het jaar voor kookliefhebbers en bakfanaten. In het historische pand van de Bijzondere Collecties aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam kunnen culi’s terecht voor een interview of signeersessie met hun favoriete kookboekschrijver, masterclasses, wijnproeverijen en een pop-up kookboekhandel. En ook mijn nieuwe boek, Wijnkronieken. Twintig eeuwen Nederlanders en wijn, zal er te koop zijn. Bovendien wordt ik samen met Manon Henzen van eet!verleden geïnterviewd door Jona Freud.

Exclusieve dag boordevol culinaire events

Tijdens Foodie Festival hoeft echt niemand zich te vervelen. De hele middag door worden er verschillende evenementen rondom gastronomie en kookboeken georganiseerd aan de Oude Turfmarkt. Zo schuif je bijvoorbeeld  in het Museumcafé aan bij een interview met Janny van der Heijden of met Amsterdams bekendste patissier Cees Holtkamp. Liever horen hoe je de perfecte foodfoto maakt voor je Instagramaccount? Topfotograaf Jan Bartelsman geeft je zijn tips and tricks tijdens een masterclass foodfotografie. Of duik met chef Danny Jansen, bekend van 24Kitchen, de geschiedenis in en leer alles over zijn passie voor historische kookboeken. Voor je met een nieuwe aanwinst uit de pop-up kookboekhandel de deur uit loopt, sluit je de dag af met een heerlijke wijnproeverij onder leiding van vinologe en historica Mariëlla Beukers.

Informatie over Foodie Festival:
Het Foodie Festival is onderdeel van de Kookboekenweek (10 t/m 18 november) en vindt plaats op zaterdag 17 november van 12:30 uur – 18:30 uur in de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam op de Oude Turfmarkt 129 in Amsterdam.

Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €17,50. Voor de masterclasses gelden toeslagen.
Voor het volledige programma van Foodie Festival 2018 en de verkoop van tickets, zie: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-foodie-festival-2018-50165942685

Foodie Festival wordt mede mogelijk gemaakt door: Het Huizinga Instituut; Hotel de l’Europe; Stichting Gastronomische Bibliotheek; CPNB; Amsterdam School for Historical Studies; Singel Uitgeverijen; Pitch PR & Communicatie, Fontaine Uitgevers en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam.

Categorie: Beleven, Wijngeschiedenis Tags: Bijzondere Collecties, Foodie Festival, wijnkronieken

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in