• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Wijnregio Marlborough viert 40-jarig bestaan

28 augustus 2013 door Mariëlla Beukers

WRV_105_1_MARLBOROUGH_BABICH-0-548-365-365-ffffff[Persbericht] Afgelopen week vierde de wijnregio Marlborough haar 40e verjaardag. In deze zonnige regio werden in 1973 de eerste wijnstokken geplant door Brancott Estate. Het vele zonlicht, de weinige neerslag en de perfect waterdoorlatende grond waren enkele drijfveren om wijnstokken te planten in deze regio. De eerste reacties hierop waren niet mis, veel mensen vonden dat de producenten gek waren om wijnstokken te planten in Marlborough. Niets bleek minder waar, het was namelijk de eerste stap naar een internationale, befaamde wijnregio en tegenwoordig kent iedereen de aromatische wijnen uit Marlborough.

Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers, is trots op de snelle groei van Marlborough als wijnregio: “We zijn pas 40 jaar verder en Marlborough is een ijzersterk merk geworden. Het planten van wijnstokken in Marlborough is waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis geweest in de gehele Nieuw-Zeelandse wijnindustrie.”

Patrick Materman, chef wijnproducent van Brancott Estate reageert op het jubileum: “40 jaar geleden heeft de oprichter van het huidige Brancott Estate, Frank Yukich, een zeer belovend statement gemaakt: Wijnen van hier zullen wereldberoemd worden, en dat zijn ze zeker geworden.”

Op 24 augustus 1973 werden de allereerste wijnstokken geplant in Brancott Valley door Brancott Estate, het voormalige Montana. Tegenwoordig is Brancott Estate een bekend en bekroond wijnhuis in Marlborough.

Over Marlborough
Marlborough produceert Sauvignon Blanc van wereldklasse en is ook bezig met opbouwen van een uitstekende reputatie betreffende Chardonnay, Riesling en Pinot Noir. Met 23.232 hectare aan wijnoppervlakte is Marlborough de grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland. Tevens vertegenwoordigt de regio 75% van de totale productie van het land. De waarde van de wijnexport is nu al vastgesteld op $900 miljoen per jaar.

 Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven uit Nieuw-Zeeland en de wijnsector. Het is een beroepsorganisatie gefinancierd door leden. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers leden en 700 wijnmakerij leden. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector inclusief juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform voor Nieuw-Zeelandse wijn en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en Awards en de Air New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com

 

 

Categorie: Nieuws Tags: Brancott Estate, Marlborough, Nieuw Zeeland, wijngeschiedenis

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in