Zaterdag 12 september opent in Voerendaal een nieuwe editie van Wijnrestaurant op het Land, een initiatief van het Maastrichtse restaurant Mes Amis. Vorig jaar was dit pop-up restaurant te gast bij de wijngaard van Math Bollen, Hoeve Nekum, in het Jekerdal van Maastricht. Helaas konden zij daar niet terugkeren omdat het een natuurgebied is en het onmogelijk bleek voor de gemeente Maastricht om daar een nieuwe vergunning voor af te geven. Daarom zocht en vond het team van Mes Amis een nieuwe locatie voor dit pop-up paviljoen. Dit maal zijn zij te gast in Voerendaal, op de Langeberg, een perceel in beheer bij Wijngaard St. Martinus. Speciaal voor dit restaurant werd een deel van de wijngaard gerooid (uiteraard stond dat toch al op de planning). Stan Beurskens van Wijndomein St.Martinus uit Vijlen bezit meerdere percelen, waaronder dus de Langeberg in Voerendaal. Het tijdelijke wijnrestaurant staat hier direct naast de wijnranken, waardoor je luncht of dineert oog in oog met de druiventrossen. Bovendien kun je genieten van een adembenemend uitzicht.
Bij de gerechten zijn regionale wijnen uitgekozen, met speciale aandacht voor de bijzondere wijnen van St.Martinus. Het keukenteam, onder leiding van Patriek Doelen met Ki van de Ven en Benjamin Franssen, heeft daar een aantal bijzondere smaakcombinaties bij bedacht. Daarnaast is dit jaar zelfs speciaal voor dit event een bijzondere witte wijn samen met Stan gemaakt: Vriendschap uit Voerendaal. Gemaakt van de druiven uit Voerendaal.
Bijzonder dit jaar is de samenwerking met enkele regionale wijnmakers. Zelfs nu de oogst ieder moment kan beginnen, hebben zij tijd vrij gemaakt om hun verhaal te vertellen aan de bezoekers. Dit doen ze tijdens het arrangement ‘aan tafel met een regionale wijnmaker’. Tijdens een 4-gangen totaalarrangement à €85,- worden de wijnen van de desbetreffende wijnmaker geschonken en vertellen zij hoe zij hun droom aan het verwezenlijken zijn. De arrangementen zijn beschikbaar voor een beperkt aantal personen per keer. Het schema van de aanwezige wijnmakers vind je op wijnrestaurantophetland.nl
Het restaurant is geopend van zaterdag 12 september tot en met zondag 4 oktober. Morgen testen wij het restaurant voor je uit; hou de social media in de gaten voor foto’s en verslagen!
Meer informatie over het restaurant en de mogelijkheid tot reserveren vind je op wijnrestaurantophetland.nl