• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Zwervende Geiten

17 januari 2007 door Mariëlla Beukers

Ken je die zondagen? Je weet dat je naar een feestje gaat waar de wijn niet je dat is, dus zet je zelf alvast maar wat ‘koud’, voor als je terugkomt.

Zondag had ik om die reden de Goats do Roam klaargezet, de rode wijn die deze maand in Wine Blogging Wednesday centraal staat. Jawel, ik had een wijn uit Zuid-Afrika klaar gezet om van te genieten, en dat wil echt iets zeggen bij mij. Twee dagen eerder had ik al een glaasje genomen, om eens naast een andere wijn te zetten. Toen was die Goats do Roam al uitstekend uit de bus gekomen, maar zondag heb ik er gewoon van genoten. Manlief had meer trek in Bordeaux, die heeft zich verlustigd aan een fles Haut Bages Liberal… Maar ik had genoeg aan een open fles Zuid-Afrikaanse wijn!!! Twee dagen stond íe dus al open, maar door de schroefdop was hij toch uiterst fris en fruitig gebleven. Ik heb tijdens de gourmet – de restjes vlees uit de kersttijd moesten op – werkelijk zitten genieten. Ik werd er zelfs helemaal vrolijk van.

Over deze Goats do Roam vind je op de site van de makers veel informatie: het is een blend van shiraz en pinotage met cinsaut, mourvèdre, grenache, merlot, carignan, gamay and cabernet. Dat is niet helemaal dezelfde mix als voor een Côtes du Rhône – daarin zul je geen pinotage aantreffen bijvoorbeeld – maar het eindresultaat lijkt er zeer sterk op. Eerlijk gezegd vond ik ‘m frisser en fruitiger dan menig Côtes du Rhône die ik geproefd heb.

Die site meldt ook dat de wijn een topper is in de VS en dat vind ik toch wel verrassend. Hij is zo heel anders dat de diverse Amerikaanse roden die ik ken: subtiel gebruik van rijping op houten vaten, geen overdonderende vanillegeuren, geen zoete indruk maar juist een kruidige. Hij heeft wel een vrij hoog alcoholgehalte, 14,02%, maar daar heb ik geen last van gehad.

Ik kan alleen maar concluderen dat dit een hele prettige wijn is, voor zo ’s avonds als opkikkertje. Bij voorkeur te drinken bij een maaltijd met vlees, maar ook als borrelwijn is hij goed te drinken. Alles in de wijn was uitstekend in balans: rijpheid van het fruit, alcohol, suikers, zuurgraad, houtgebruik. Kortom, voor mij categorie 3: Yes, daar wil ik meer van drinken!

Categorie: Niet gecategoriseerd Tags: Social media, Wine Blogging Wednesday

Lees Interacties

Reacties

  1. Paul zegt

    18 januari 2007 om 08:51

    Dag Mariëlla;

    Door griepachtige omstandigheden waren we even niet op je web-log. (Op geen enkel web-log…)
    Een verrassing dus toen ik vanochtend zag dat je lay-out en vormgeving zijn veranderd.
    Het ziet er prettig en bijzonder aantrekkelijk uit.

    Groet, paul, ministerie enz…

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in