Nico raakte tijdens DWCC 2015 in Plovdiv gefascineerd door een nieuwe flessen-afsluiter, de Nomacorc Select Bio. Een bijdrage van zijn hand. De eerste kunstkurk die is gemaakt uit 100% plantaardig materiaal, de Nomacorc Select Bio, is al langer op de markt, maar ik heb hem voor het eerst zelf gezien op de recente Digital Wine Communications Conference (DWCC 2015). De … [Lees meer...] overGespot: kunstkurk uit suikerriet
Blog
Bulgarije in vijf druivenrassen
Vaag herinner ik me ze nog, de Bulgaarse rode wijnen van 30 jaar geleden. Net toen ik echt interesse in wijn begon te krijgen, verdwenen ze echter van het toneel, meegesleurd met de val van het communisme. Het nieuwe Bulgarije, dat van de 21ste eeuw, is opnieuw een wijnland aan het worden, maar dat gaat niet vanzelf. Als het gaat, gaat het vaak met geld uit het buitenland. … [Lees meer...] overBulgarije in vijf druivenrassen
Hungry for Wine: de wereld zien door een wijnglas
‘[..] in my writing, wine is my medium of choice to better understand people, cultures, politics, business, motivations, and passions. Wine has become a big part of how I communicate, and what I communicate about, whether it’s the Greek economy or politics in the Middle East or entrepreneurs in Portland, Oregon. Wine has helped me understand the interplay of passion and … [Lees meer...] overHungry for Wine: de wereld zien door een wijnglas
Tips voor dessertwijnen: Rivesaltes Ambré bij gepocheerde kweeperen
Het is een van de lastigste beslissingen rondom het kerstdiner: wat wordt het dessert en wat schenken we daarbij? Als je door het jaar heen al nooit een zoete wijn serveert, hoe vreselijk lastig is het dan nu iets te kiezen, zeker als je ook de familie op bezoek krijgt. Maar misschien een schrale troost, zelfs in toprestaurants gaat de combinatie van wijn en dessert regelmatig … [Lees meer...] overTips voor dessertwijnen: Rivesaltes Ambré bij gepocheerde kweeperen
Hugh Johnsons Wijngids 2016
De fans zijn in gespannen afwachting, en komende week is het zover. Dan komt de zevende Star Wars-film in roulatie, 38 jaar na A New Hope, die in mei 1977 in première ging. Uit dezelfde tijd dateert de eerste editie van een wijngids die de Engelse wijnschrijver Hugh Johnson nu al bijna 40 jaar jaarlijks publiceert. In de Wijngids 2016, die onlangs ook in het Nederlands … [Lees meer...] overHugh Johnsons Wijngids 2016
Troost-eten: spinazie-zalmpannenkoeken met Taittinger champagne
Pff, ze komen maar wat vaak voor. Van die weken die maar niet voorbij willen gaan, of van die dagen waarop je ’s morgens al te moe bent om iets zinnigs voor je baas te gaan doen. En dan kom je ’s avonds thuis, en moet je ook nog eens gaan koken… Wij hebben hier in huis sinds jaar en dag een prima recept voor dergelijke dagen: spinaziepannenkoeken met zalm en crème fraiche. Echt … [Lees meer...] overTroost-eten: spinazie-zalmpannenkoeken met Taittinger champagne
Ondergrondse wijngeschiedenis op de Mosel-Wein-Nachts-Markt
Wijn, cultuur, geschiedenis en kerstsfeer gaan er hand in hand. De liefhebber van een lekker glas wijn met interesse in architectuur, Boeddhabeelden, wijngeschiedenis én een sfeervolle kerstmarkt kan ik aanraden een weekendje Traben-Trarbach te plannen, aan de Moezel. In dit dubbelstadje, gelegen op beide oevers van de rivier, wordt van eind november tot het eerste weekend van … [Lees meer...] overOndergrondse wijngeschiedenis op de Mosel-Wein-Nachts-Markt
Terras Gaudas announces winners of International Biennial Poster Design Competion
[press release] 1,310 posters from 59 countries around the world were entered in the 12th edition of the poster competition organized by Spanish wine brand Terras Gaudas. Polish designer Angelika Jaglinska is the 1st prize winner of the International Biennial Poster Design Terras Gauda - Francisco Mantecón Competition 2015, and the recipient of a € 10,000 cash prize. Her poster … [Lees meer...] overTerras Gaudas announces winners of International Biennial Poster Design Competion
French Wine Society 2016 Study Trips Announced
French Wine Society, a US-based non-profit organization dedicated to French wine education, has announced its 2016 schedule of week-long study trips to some of the top wine regions in France. Each trip offers an intensive, professional-level educational program on the ground in the wine region coupled with certification through the FWS’s industry-endorsed Masters-Level … [Lees meer...] overFrench Wine Society 2016 Study Trips Announced
De wijnen van Wijn!verleden #10: Madeira
Toen de Portugezen in 1419 het eiland Madeira hadden ontdekt, plantten ze er al snel druivenstokken. Zo konden de voorraden van schepen op ontdekkingsreis zonder al te veel inspanning tijdig aangevuld worden. Eén van de druivenrassen die naar Madeira gebracht werden, was malvasia, vanwege de enorme populariteit van de zoete én dure wijnen die deze druif in Griekenland … [Lees meer...] overDe wijnen van Wijn!verleden #10: Madeira









