Op 6 en 7 december a.s. zal Biowijnclub, een webwinkel voor biologische wijnen, aanwezig zijn in de NEST pop-up store in Hoog Catharijne. Je kunt er terecht voor uitleg over biologische wijn en over het biologische wijnabonnement. Biowijnclub richt zich met het wijnabonnement op wijnliefhebbers. Elke twee maanden ontvangen abonnees drie flessen biologische wijn, met daarbij … [Lees meer...] overPop-up store mét de wijnen van Biowijnclub
Blog
Cholera de Valais: groentetaart uit de negentiende eeuw
Het was even slikken, maar we hoorden het toch goed: we kregen cholera voorgezet, als lunch. Huh, cholera? In het Zwitserse Wallis/Valais bestaat er een gerecht genoemd naar een vreselijke ziekte! Hoe dat zit? Het verhaal gaat dat deze groentetaart is ontstaan rond 1830, toen er een grote cholera-epidemie heerste. Mensen verlieten hun huizen liever niet, en kookten met wat er … [Lees meer...] overCholera de Valais: groentetaart uit de negentiende eeuw
My Beautiful Mayonnaise: nieuw food-tijdschrift gelanceerd
Als eerste item in de nieuwe categorie Food vandaag een signalement. Bij de Amsterdamse zoutwinkel Salsamentum | De Zoutkamer (een aanrader!) werd woensdag een nieuw tijdschrift gepresenteerd, My Beautiful Mayonnaise, over 'eten in de mode, kunst, literatuur, huis en wetenschap'. Samenstellers zijn Ronald de Nijs en Marjan Ippel. Het prachtige boekje werd vormgegeven door … [Lees meer...] overMy Beautiful Mayonnaise: nieuw food-tijdschrift gelanceerd
We don’t need more women in wine: verslag van een DWCC-panel
Een prikkelende stelling: ‘We don’t need more women in wine'. Het was de titel van een uitermate boeiend panel tijdens de recente DWCC, de conferentie rondom ‘digital communication and wine’, waarbinnen de rol van mannen, vrouwen en marketing centraal stond. Hieronder wat genoteerde uitspraken en behandelde thema's, zonder volledig te kunnen zijn. Maar het zijn zeker zaken om … [Lees meer...] overWe don’t need more women in wine: verslag van een DWCC-panel
Wijn proeven zonder context
Nico was onder de indruk van het panel 'Wine out of context' tijdens de recente Digital Wine Communications Conference. Zijn ervaringen beschreef hij voor speciaal voor Wijnkronieken. De meeste wijnliefhebbers hebben het proeven (waarderen, beoordelen) van wijn in de praktijk geleerd: door het te doen. Sommigen hebben misschien later een cursus of opleiding gevolgd om hun … [Lees meer...] overWijn proeven zonder context
A Swiss Love Affair: Wine in Context
Falling in love with a wine region is not a difficult thing to do. Especially if the sun is out, the food is good and the people are welcoming, the wine almost always tastes delicious. A typical case of wine in context. To say that I fell in love with Swiss wines, and especially those of Valais, will probably not surprise you. Certainly not if you have seen my photos, on … [Lees meer...] overA Swiss Love Affair: Wine in Context
Wine bar of the Year 2014: Wijncafé Lefebvre, Utrecht
[Persbericht] In de afgelopen maanden was New Zealand Wine samen met WINELIFE, tijdschrift voor wijnliefhebbers, op zoek naar dé Wine bar of the Year 2014. Wijncafé Lefebvre in Utrecht overtrof alle verwachtingen van de jury: “Alles klopt hier. Dat zie je aan de drukte en de aard van het publiek: m/v en alle leeftijden. De wijnen zijn goed geprijsd, de wine bar biedt een … [Lees meer...] overWine bar of the Year 2014: Wijncafé Lefebvre, Utrecht
Primeur voor Nederland: de schroefkurk
Inderdaad zag ik deze schroefkurk nog niet eerder. Deze week vond in dit bericht in mijn mailbox, van naar het zich laat aanzien een handige vinding. [Persbericht] Vanaf week 48 is La Cuvée Mythique van Les Vignerons de la Méditerranée exclusief verkrijgbaar in een fles met schroefkurk. Een schroefkurk?? Ja, een schroefkurk. De nieuwste afsluiting van de wijnfles: twist to … [Lees meer...] overPrimeur voor Nederland: de schroefkurk
Riesling & more: Ferdinand’s Saar Dry Gin
Er zijn van die wijnliefhebbers voor wie wijn heilig is. Cocktails met wijn, huh. Gearomatiseerde wijnen, jasses. Maar als ik naar de geschiedenis kijk, dan hebben we door de eeuwen heen al heel wat gemixed en gemengd met wijn. Van hypocras tot hugo, van port met tonic tot kir royal. En daar zitten gewoon erg lekkere drankjes bij! Van mij mag het dus, zolang het maar niet … [Lees meer...] overRiesling & more: Ferdinand’s Saar Dry Gin
WineWeekend: wijnfestival voor consumenten
[Persbericht] Honderden verschillende wijnen proeven, een gokje wagen met Vino Casino, meebieden op een wijnveiling en kletsen met wijnmakers: dat kan allemaal tijdens WineWeekend, hét festival voor wijnliefhebbers. Het festival wordt gehouden op zaterdag 22 en zondag 23 november in De Broodfabriek in Rijswijk. Op het festival presenteren tientallen wijnimporteurs hun … [Lees meer...] overWineWeekend: wijnfestival voor consumenten









