• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Blog

Horeca debatteert over huiswijn tijdens Gastvrij Rotterdam

22 september 2013 door Mariëlla Beukers

Huiswijn in de horeca… Niemand weet precies hoeveel miljoenen flessen er jaarlijks als huiswijn worden verkocht in de Nederlandse cafés en restaurants. Toch is er opvallend weinig aandacht voor dit thema. De meeste professionele proeverijen gaan over  speciale en duurdere wijnen. Op dinsdag 24 september vindt op het Inspiratieplein het eerste Nederlandse Huiswijn-debat met … [Lees meer...] overHoreca debatteert over huiswijn tijdens Gastvrij Rotterdam

Vijfde Amsterdamse Wijnmarkt in het Lloyd Hotel

16 september 2013 door Mariëlla Beukers

Voor de vijfde keer op rij organiseren zeven gespecialiseerde wijnimporteurs de Amsterdamse Wijnmarkt. Dit keer in het historische Rijks- en gemeentemonument het Lloyd Hotel in het Oostelijk Havengebied van Amsterdam. Een geweldige gelegenheid om in deze prachtige ambiance unieke wijnen te proeven. De zeven importeurs brengen een keur van wijnen en ciders uit de klassieke … [Lees meer...] overVijfde Amsterdamse Wijnmarkt in het Lloyd Hotel

Aardse peulen en frisse wijn: wat schenk je bij roveja?

13 september 2013 door Mariëlla Beukers

De roveja (Pisum arvense) is een kleine, wilde erwt met een donkerbruine, roodachtige of donkergroene kleur. Hij wordt al eeuwen verbouwd op de hoger gelegen hellingen van de Monti Sibillini in Umbrië en werd voor het eerst vermeld in 1545. Samen met linzen vormden deze wilde erwten het basisvoedsel voor de plaatselijke bevolking. Helaas is de roveja tegenwoordig bijna … [Lees meer...] overAardse peulen en frisse wijn: wat schenk je bij roveja?

Austrian Wine: Again a Below-Average Yield

12 september 2013 door Mariëlla Beukers

[Press release] Difficult weather conditions during the flowering period combined with a prolonged drought with consistently high temperatures during vegetation, will likely result in the fourth consecutive Austrian wineharvest with a below-average yield. A volume of 2.4 million hectoliters is expected for the 2013 harvest. But because high temperatures in July and August … [Lees meer...] overAustrian Wine: Again a Below-Average Yield

Proef Portugal: Nederlands initiatief om Portugese wijnen te promoten

11 september 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnliefhebbers en professionals] Vijf Nederlandse wijnimporteurs, gespecialiseerd in Portugese wijnen, hebben de koppen bij elkaar gestoken voor het project: ‘Ontdek Portugese Wijn’. Het samenwerkingsverband omvat vooralsnog gezamenlijke promotie van de Portugese wijn in Nederland, met proeverijen en een Facebook-pagina. Deze vijf importeurs vertegenwoordigen … [Lees meer...] overProef Portugal: Nederlands initiatief om Portugese wijnen te promoten

Nieuwe huiswijnen van de ALDI geproefd

10 september 2013 door Mariëlla Beukers

ALDI voert sinds 2 september een nieuw assortiment huiswijnen. De collectie bestaat uit vier wijnen gemaakt van druiven afkomstig uit verschillende wijngebieden in de wereld. Franse druiven zitten gezellig samen met Chileense en Australische in één fles dus, of zoiets … De wijnen worden verkocht in een 1-literfles en zijn verkrijgbaar in wit droog, wit halfzoet, rosé en rood, … [Lees meer...] overNieuwe huiswijnen van de ALDI geproefd

Ratafia de Champagne: heerlijk bij de bramen

9 september 2013 door Mariëlla Beukers

Nu de bramenstruiken zo ongeveer wel geplunderd zijn en de zomer voorbij lijkt, nu de diepvrieskisten weer vol zijn en de potten jam in de kast staan te pronken, is het tijd voor een dranktip bij deze zoete heerlijkheden. Mijn tip: een glaasje Ratafia de Champagne bij een schaaltje verse bramen! Ratafia? Ja, ratafia. Dit is oorspronkelijk een likeur, gemaakt van brandewijn … [Lees meer...] overRatafia de Champagne: heerlijk bij de bramen

Verbazingwekkende kelders: wijntoerisme in de Pays Nantais

5 september 2013 door Mariëlla Beukers

Het is deze zomer weer bewezen: een wijngebied is een geweldig vakantiegebied. Zelfs een streek met een relatief ‘schamele’ naam! Want eerlijk is eerlijk: Muscadet heeft nu niet bepaald het imago van klassewijn, noch geldt de regio ten zuiden van Nantes als een vakantiebestemming van allure. Waar de kusten van de Vendée en de kastelen langs de Loire hordes toeristen trekken, … [Lees meer...] overVerbazingwekkende kelders: wijntoerisme in de Pays Nantais

Spanje gastland op 15e Megavino

2 september 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht] Wijnliefhebbers noteren alvast 18 tot 21 oktober a.s. in hun agenda want dan vindt de 15e editie van Megavino in Brussels Expo plaats. Een feesteditie dus en daar hoort uiteraard een speciaal gastland bij. En met Spanje hebben de organistoren alvast een ‘dikke vis’ weten te vangen. Spanje is immers niet alleen het grootste wijnland qua oppervlakte, het is … [Lees meer...] overSpanje gastland op 15e Megavino

DWCC – Digital Wine Communications Conference 2013 – announces new speakers and content

1 september 2013 door Mariëlla Beukers

[Press release] The DWCC (Digital Wine Communications Conference, formerly known as the EWBC) will be held in Logroño (Spain) from October 25-27. It welcomes speakers Andrew Quady, Txaber Allué, Judith Lewis, Tyler Colman and David White. The only international event dedicated to the convergence of wine and the web, the annual, three-day DWCC provides a platform for the … [Lees meer...] overDWCC – Digital Wine Communications Conference 2013 – announces new speakers and content

« Vorige
Volgende »

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in