Enige weken geleden bezochten Nico en ik een proeverij met een bijzonder concept, georganiseerd door twee zeer enthousiaste jonge meiden. Nu heb ik al veel proeverijen meegemaakt, en er komt een moment dat ze allemaal op elkaar gaan lijken. Maar deze twee twintigers, Take Away Sommelier Arina van Leenen en Kalliopi Koutoupa van Gastrologika, bedachten een originele aanpak, en … [Lees meer...] overXinomavro in wit, rood en rosé
Blog
PLUS wijnopleiding levert tweede lichting wijnadviseurs af
[Persbericht] Op 25 juni is de tweede lichting deelnemers van de PLUS Wijnopleiding afgestudeerd. In het Nederlands Wijnmuseum ontvingen zij het felbegeerde diploma 'PLUS Wijnadviseur' uit handen van wijnschrijver Harold Hamersma. De opleiding is speciaal ontwikkeld voor PLUS en leidt op tot een internationaal erkend diploma van de Wine and Spirit Education Trust (WSET), … [Lees meer...] overPLUS wijnopleiding levert tweede lichting wijnadviseurs af
Lezingen Onno Kleyn over culinaire geschiedenis op YouTube
In maart van dit jaar gaf Onno Kleyn een tweetal lezingen over culinaire geschiedenis. Ze zijn nu te beluisteren en te bekijken op YouTube: terwijl je de dia's bekijkt, luister je naar Onno's verhaal. Eerlijk gezegd vind ik ze meer geschikt voor beluistering in de auto op een lang reis, naar Frankrijk of Italië bijvoorbeeld: met een koptelefoon op kun je ze prima op je telefoon … [Lees meer...] overLezingen Onno Kleyn over culinaire geschiedenis op YouTube
Digitale Wijn(web)winkelgids: Espumantes.nl
In de zevende aflevering van de digitale wijn(web)winkelgids staat Espumantes centraal, de passie van Eric Fleuren en Anja Wouters. Samen importeren zij Portugese wijnen van een handvol producenten. Ze waren , toen met voornamelijk mousserende wijnen, die mij erg bekoorden. Zal ik dat ook van de stille wijnen kunnen zeggen? Anja en Eric van Espumantes.nl zijn helemaal gek … [Lees meer...] overDigitale Wijn(web)winkelgids: Espumantes.nl
Oogstjaar 2013 lijkt superieur voor wijnen Nieuw-Zeeland
[Persbericht] Hoge kwaliteit en 28% meer opbrengst dan vorig jaar 2013 belooft een uitstekend wijnjaar te worden voor de Nieuw-Zeelandse wijnindustrie. De druiven, geplukt in alle regio’s van Nieuw-Zeeland, zijn dit jaar van superieure kwaliteit. Daarnaast is er maar liefst 28% meer geoogst dan in 2012. Wijnmakers door het hele land bestempelen 2013 nu al als één van de … [Lees meer...] overOogstjaar 2013 lijkt superieur voor wijnen Nieuw-Zeeland
Wijncultuur in Frankrijk dankzij importen uit Etrurië
En ineens doken overal de berichten op: ‘Oudste Franse wijn ontdekt: 500 voor Christus was een goed wijnjaar’ in de digitale Volkskrant bijvoorbeeld. Of in de papieren versie, iets simpeler verwoord: ‘Eerste Franse wijn 500 voor Chr.’ Veel van die berichten missen de nuance en bevatten soms gewoon fouten. Een beetje verder klikken en lezen levert vaak gedegener informatie … [Lees meer...] overWijncultuur in Frankrijk dankzij importen uit Etrurië
Wijnen ter gelegenheid van 100-jarig bestaan Frans Hals Museum
Tsja, al die ‘wijnen ter ere van’. Ik heb er iets tegen. Maar de combinatie ‘wijn en museum’ blijft me intrigeren. Vandaar vandaag toch maar een weergave van dit persbericht (zij het al wat ouder). Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Frans Hals Museum (Haarlem) en het Frans Hals Jaar 2013 brengt Wijnkoperij Okhuysen, sinds 1867 gevestigd in Haarlem, een … [Lees meer...] overWijnen ter gelegenheid van 100-jarig bestaan Frans Hals Museum
Rosé d’Anjou gaat samenwerking aan met Otazu
[Persbericht] In het kader van de overkoepelende campagne voor Loire wijnen Loire, een kistje vol juwelen, is Rosé d’Anjou een samenwerking aan gegaan met Otazu. Het populaire sieradenmerk stelt een aantal fraaie exemplaren uit haar collectie ter beschikking. Verschillende acties in de winkel en op Facebook zullen deze zomer gaan plaatsvinden. Rosé d’Anjou geniet enorme … [Lees meer...] overRosé d’Anjou gaat samenwerking aan met Otazu
Ten (New) Things About Port #5
To finish my series on port, today the last two facts I want to share. Interested in reading more? At the bottom of this article are the links to websites with more information. 9. There are approximately 30.000 grape growers in the Douro. 120 of those produce port, only 75 of them bottle their own. Of those 75, 60 are producers that went into the bottling ánd exporting … [Lees meer...] overTen (New) Things About Port #5
‘Rare druiven’-proeverij met José Vouillamoz
Eén van de auteurs van Wine Grapes, José Vouillamoz, gaf op de recente RAW Fair in London een proeverij met elf bijzondere druivenrassen, speciaal voor de Circle of Wine Writers. Jamie Goode registreerde de proeverij. Kijk mee en geniet van de charmante José, die met verve deze bijzondere wijnen (én het boek, uiteraard ;-)) presenteert. Ik mocht José al twee keer ontmoeten, … [Lees meer...] over‘Rare druiven’-proeverij met José Vouillamoz








