• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Home
  • Wat is Wijnkronieken?
    • Historisch onderzoek
    • Lezingen
  • Blog
  • Publicaties
  • Contact
  • Blogcategorieën
    • Wijngeschiedenis
    • Nederlandse wijn
    • Wijn en wandelen
    • Proeven
    • Rare druiven
    • Wijn & eten
    • Nieuws
    • Meer dan wijn
    • Beleven
    • Food
    • Wijnmaken en wijngaard
    • En verder….
  • Downloads

Wijnkronieken

Wijn, wijngeschiedenis en wijncultuur

  • Wijngeschiedenis
  • Nederlandse wijn
  • Wijn en wandelen
  • Proeven
  • Rare druiven
  • Wijn & Eten
  • Nieuws

Blog

Wijntijdschrift Wine Life in zwaar weer

12 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Vandaag werd bekend dat wijntijdschrift Wine Life in zeer zwaar weer verkeert. Redactie en medewerkers zijn gisteren op de hoogte gesteld van het faillissement van eigenaar Pelican Groep, en verkeren op dit moment nog tamelijk in shock. Er wordt gedacht aan een doorstart, maar daarover is nog niets bekend. Hieronder het officiële persbericht van de Pelican Groep, dat ik zojuist … [Lees meer...] overWijntijdschrift Wine Life in zwaar weer

Goed eten en drinken in Rome: The Rome Digest

9 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Er zit niets anders op, we moeten terug! Terug naar Rome, om al die heerlijke adresjes en tips uit The Rome Digest uit te proberen. The Rome Digest is een online magazine dat afgelopen woensdag gelanceerd werd. Oprichtsters en auteurs zijn vijf ‘ladies who drink wine & eat in Rome’, aldus het visitekaartje dat ik rond Kerst al van één van hen kreeg. De dames zijn voor het … [Lees meer...] overGoed eten en drinken in Rome: The Rome Digest

Nederlands talent naar WK Sommelier in Tokyo

9 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnprofessionals] Jan-Willem van der Hek, Nederlands beste sommelier, is Nederlands hoop tijdens het Wereld Kampioenschap Sommelier in Tokyo van 26-30 maart a.s. Ook sommeliers meten hun kennis en kunde zo nu en dan. Dit gebeurt tijdens het Wereldkampioenschap Sommelier, dit jaar van 26 t/m 30 maart 2013 in Tokyo, Japan. Voor Nederland zal Jan-Willem van … [Lees meer...] overNederlands talent naar WK Sommelier in Tokyo

Wijnrank voor Astrid Joosten en Hubrecht Duijker

8 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnprofessionals] Astrid Joosten, bekend als presentatrice van vele televisieprogramma’s waaronder Twee voor Twaalf en Kanniewaarzijn, heeft afgelopen woensdag, na afloop van de Algemene Ledenvergadering van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW), in de Residentie van de Franse ambassadeur, de KVNW Wijnrank ontvangen. Zij ontving deze … [Lees meer...] overWijnrank voor Astrid Joosten en Hubrecht Duijker

Wijnparade naar Amersfoort

6 maart 2013 door Mariëlla Beukers

[Persbericht, wijnliefhebbers] De 7e editie van De Wijnparade is op zondag 17 maart 2013 te gast bij het Icoontheater Scholen in de Kunst in Amersfoort. Wijnliefhebbers zijn tussen 14.00 en 17.00 uur van harte uitgenodigd om kennis te maken met een 10-tal gespecialiseerde importeurs en hun wijnen. Entreegeld bedraagt €7,50 p.p. De Wijnparade is anders De Wijnparade … [Lees meer...] overWijnparade naar Amersfoort

Muskaat uit de Gouden Eeuw: over Constantia, haantjeswijn en hanepoot

5 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Vandaag verscheen in de krant van de Gouden Eeuw een bijdrage over ‘niet koken met zoete wijnen’. Dit artikel staat in een reeks van teksten over wijn in de Gouden Eeuw die ik voor die krant heb geschreven, voor de edities van 1648, 1659, 1663, 1669, 1676, 1680 en 1688. Vandaag is dus 1669 aan de beurt. Aangezien ik bij deze teksten geen bronvermelding kan leveren, wil ik dat … [Lees meer...] overMuskaat uit de Gouden Eeuw: over Constantia, haantjeswijn en hanepoot

Trebbiano spoletino: dé witte ontdekking van Umbrië

3 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Ieder land heeft er wel een paar, soms veel meer: druivenrassen die een paar jaar geleden op uitsterven stonden, maar die door de liefdevolle zorgen van een handvol gedrevenen aan de vergetelheid ontrukt zijn. En dan blijken ze nog verrassende en spannende wijnen op te leveren ook. Voor Umbrië is dat momenteel de druif trebbiano spoletino. Ik moest er Wine Grapes op na slaan … [Lees meer...] overTrebbiano spoletino: dé witte ontdekking van Umbrië

Vakantietips – wijnwandelen op Sardinië, druivenplukken in Frankrijk

3 maart 2013 door Mariëlla Beukers

Voor wie nog niet bedacht heeft waar zijn of haar vakantie dit jaar naar toe gaat, heb ik nog een paar boeiende vakantietips, uiteraard rondom wijn. Els Groot is druk bezig nieuwe wijnwandelreizen te ontwikkelen. Recent is er een naar Sardinië gereed gekomen. Hij gaat plaatsvinden in oktober, en staat bol van de fantastische activiteiten: wijnproeven, kookworkshops, wandelen … [Lees meer...] overVakantietips – wijnwandelen op Sardinië, druivenplukken in Frankrijk

Verrassende witte wijnen uit Umbrië

28 februari 2013 door Mariëlla Beukers

Dé grote verrassing van mijn recente reis naar Umbrië waren de witte wijnen. Natuurlijk, ik kende Umbrië als wijngebied, maar echt een beeld van de kwaliteit die daar vandaan kwam, had ik niet. Van Montefalco Sagrantino had ik gehoord, een stevige rode wijn met forse tannines. Verder kende ik de termen Colli Martini en Colli Amerini, uit het vinologenopleiding-verleden. Maar … [Lees meer...] overVerrassende witte wijnen uit Umbrië

Otima 10: Chill it the way you like

28 februari 2013 door Mariëlla Beukers

Even een andere manier van met port omgaan! Het porthuis Warre stuurde vandaag dit persbericht uit, alsof het al zomer is! Goede timing, want die winter, daar is iedereen wel klaar mee, heb ik zo de indruk... [Persbericht, wijnliefhebbers] Een cool en sensationeel drankje uit Portugal is Otima 10; in het Portugees betekent ‘ótima’ ‘super, excellent, verfijnd’, en dat zegt … [Lees meer...] overOtima 10: Chill it the way you like

« Vorige
Volgende »

Primaire Sidebar

VERSCHENEN!

Volg me op

  • Facebook
  • Instagram

Zoeken

Culinaire en vineuze geschiedenis

  • Coquinaria Christiane Muusers pakt de culinaire geschiedenis op wetenschappelijke wijze aan.
  • Eet!verleden Historisch kookatelier van Manon Henzen, met verrukkelijke proeverijen én lekkere producten
  • Kookhistorie Marleen Willebrands publiceert regelmatig over de geschiedenis van ons eten
  • Spinazieakademie Blog van culinair historica Lizet Kruyff

Boeiende wijnsites

  • Anne-Wies.nl Nieuws, weetjes en verslagen uit de wijnwereld door Anne-Wies van Oosten
  • Catavino Alles over wijn én food in Portugal en Spanje
  • Hubrecht Duijker Al 40 jaar schrijvend over wijn!
  • I Love Food & Wine Dagelijks een smakkelijk wijn-spijs combinatie en meer…
  • Jancis Robinson Hét digitale wijnmagazine voor de ware wijnliefhebber
  • Onno Kleyn De lekkerste schrijver van Nederland, over eten én wijn
  • Perswijn Nederlands degelijkste wijntijdschrift
  • Sherry Wines | Vinos de Jerez Alles over sherry, ook in het Nederlands
  • Swiss Fine Wine Kwaliteitswijnen en veel achtergrondinformatie over Zwitserse wijn
  • Tasty Tales Prachtige korte films van diverse Nederlandse wijngaarden (en meer!)
  • The Morning Claret Simon Woolf geldt als specialist van onder andere orange wines
  • Wijn-blog Vinoloog Bart Oomen bespreekt de wijnen die hij drinkt.

Wijnreizen

  • BestWineRoutes Beschrijvingen van alle wijnhuizen in de wereld
  • Vinaventura Culinaire wijnreizen, wandelen door de wijngaarden (ook in Nederland), proeverijen door vinoloog Els Groot
  • Winerist Informatieve site over heel veel wijnbestemmingen

Tags

Australië Bubbels Cava champagne Duitsland DWCC Evenementen EWBC Frankrijk Glas Griekenland Hongarije Italië Nederland Nederland en België Nederlandse wijn Nieuw Zeeland Oostenrijk port Portugal rare druiven Recepten Restaurants Riesling Sherry Slovenië Social media Spanje USA Vinologenopleiding Vrouwen in de wijn Weektoppers wijnboeken Wijngerei wijngeschiedenis wijnhandels Wijnmomenten wijnnieuws Wijntoerisme Wijnverleden wijnwandelen Wine Blogging Wednesday Wine Chronicles zoete verleidingen Zwitserland

Copyright © 2025 · wijnkronieken 20170718 op Genesis Framework · WordPress · Log in